LÄNKAR: Korrschack
 
SSKK
http://www.schack.se/SSKK/
SSKK, Sveriges Schackförbunds Korrespondensschackkommitté, finns på nätet sedan slutet av 1997. Här hittar du bland annat tabeller från pågående och avslutade tävlingar, partier, regler, länkar och mycket mer.

ICCF
http://www.iccf.com/
Internationella korrschackförbundet, ICCF, har en hemsida med senaste nytt från korrvärlden. Innehåller nyheter, tabeller, ELO-listor, titelhållare, länkar med mera. Sidan är förstås ett absolut måste för alla korrschackspelare.

ECTOOL
http://webs.ono.com/a.valverde/ectool.htm
Korrschackspelare tenderar mer och mer att spela korrschack via e-post eftersom det både går snabbare och är billigare än traditionellt korrschack via brev. De som vill automatisera e-postspelandet använder diverse olika administrativa korrschackprogram för att hålla reda på drag, betänketider samt för att skapa standardmejl att skicka iväg till höger och vänster. Det finns ett par tre program som utmärker sig mer än andra; ett av dem är ECTool.

Förutom ovannämnda finesser kan ECTool också scanna din inkorg för nya drag där den kan konfigureras att söka på ärenderaden. Det är också möjligt att koppla en analysmotor (Rebel) till ECTool för att analysera dina partier. Du kan också spara ställningen som en gif-bild och skicka med mejlet. Det finns fler funktioner men läs själv på hemsidan!

ECTool finns numer som gratisversion i form av ECTool 7.01!


Designad för Netscape 4 med upplösning 800x600
Copyright © 1997-2012 Linkebodas schacksidor. All rights reserved.
LÄNKAR
Schacknyheter
Partier
Freeware
Butiker + tips
DTP-verktyg
Korrschack
Problem
Boktips
Tidskrifter
Förbund
Övrigt
Senaste nytt