LÄNKAR: Övrigt
 
LA MECCA - CHESS ENCYCLOPEDIA
http://maskeret.com/mecca/index.shtml
La Mecca - Chess Encyclopedia är en bra startpunkt när man letar information på nätet. Det finns olika sökverktyg beroende på vad man vill göra. Jag brukar själv besöka "The What´s New Page" varje vecka för att kolla in de senaste schacksidorna på nätet. Dessutom finns det en schackroulette som gör att du kastas iväg till en slumpvis utvald schacksida på nätet! Sidan kan kanske vara lite långsam pga att det finns lite (för mycket) grafik på sidan. Men sidan bör förstås provas!

SCHACKPORTALEN.NU
http://www.schackportalen.nu/
Per-Åke Lindblom har skapat en förstklassig hemsida i Schackportalen.nu. Per-Åke har lagt tonvikten på att servera ett digert smörgåsbord av länkar kryddade med små kommentarer och omdömen om länkarnas innehåll. Han avhåller sig medvetet från att ge ingående kommentarer om länkarna, så som jag själv ibland gör i den länksamling som du just nu läser... Istället nöjer han sig med att skrapa lite lätt på ytan vilket gör oss enormt nyfikna på att själva utforska han tips. Schackportalen.nu fyller det tomrum som jag själv hade velat fylla men som jag inte funnit tiden att ta tag i, t.ex. länkar om schackservrar och svenska schackklubbars hemsidor. En given favorit i länksamlingen och en självklar portal för den hungriga schacksurfaren!

TIM KRABBÉ'S CHESS CURIOSITIES
http://timkr.home.xs4all.nl/chess/chess.html
Den kände schackskribenten Tim Krabbé har en hemsida nämnd "Tim Krabbé's Chess Curiosities" som är ett riktigt smörgåsbord för schackälskare. Vad sägs om bland annat "The 110 Most Fantastic Moves ever played"!? Gör ett besök - och kom sedan tillbaka regelbundet!

THE CHESS VARIANTS PAGES
http://www.chessvariants.org/index.html
Tröttnar du på att spela gammalt hederligt schack mellan varven? Då är det här stället för dig! Här finns en uppsjö med olika varianter på vårt ädla schackspel. En del innefattar större eller mindre bräden än 8x8 rutor. Några spelas tredimensionellt eller med svarta hål. Här finns hundratals med olika avarter på det klassiska schackspelet. Välj och vraka. Utmana kompisarna. Uppfinn en egen variant av schackspelet!

MY OBSESSION WITH CHESS
http://www.scottmccloud.com/1-webcomics/chess/index.html
Scott McCloud tar oss med på en seriestripp som berättar hur han kom i kontakt med det ädlaste av spel. Följ Scott på hans resa genom tiden och jag lovar att ni kommer att dra på smilbanden både en och två gånger! Glöm inte bort att scrolla i sidled - annars missar ni del 2 i Scotts 'My Obsession with Chess'. En höjdare!

NALIMOV TABLEBASE SERVER
http://www.shredderchess.com/online-chess/online-databases/endgame-database.html
Har ni hört talas om Ken Thompsons respektive Eugene Nalimovs slutspelsdatabaser (det har ni ju förstås...)!? Här finns Nalimovs databaser för 3-6 pjäser (kungarna inräknat). Bra sida för att i efterhand kolla upp om det där slutspelet du spelade skulle ha vunnits, förlorats eller blivit remi :-)


Designad för Netscape 4 med upplösning 800x600
Copyright © 1997-2012 Linkebodas schacksidor. All rights reserved.
LÄNKAR
Schacknyheter
Partier
Freeware
Butiker + tips
DTP-verktyg
Korrschack
Problem
Boktips
Tidskrifter
Förbund
Övrigt
Senaste nytt