LÄNKAR: Partier
 
LARS BALZER'S CHESSGAMES LINKS
http://www.chessgameslinks.lars-balzer.info/
Lars Balzer, Tyskland, har en sida med länkar till olika hemsidor där man kan ladda hem partifiler. Om du själv vet om en hemsida som inte Lars har nämnt är han säkert tacksam om du meddelar honom. Förutom nedanstående länkar som jag har skrivit om är detta en bra startpunkt i jakten på partifiler på webben!

THE WEEK IN CHESS DOWNLOADS
http://www.theweekinchess.com/twic
The Week In Chess, TWIC, av Mark Crowther med senaste nytt från schacktävlingar världen över. Innehåller förutom massor med nyheter även mycket partier som kan tankas hem i PGN- eller CBH-format.

THE CHESS LAB
http://www.chesslab.com/
The Chess Lab går i bräschen på webben och introducerar en partidatabas med 2 miljoner partier som kan genomsökas on-line! Man kan söka på ställning, spelarnamn, spelår med mera. Nu kan man även analysera ställningar samt dessutom importera/exportera pgn-filer! Kommer Chess Lab att få efterföljare på webben!? Man hoppas...

BRITBASE
http://www.saund.co.uk/britbase/
John Saunders sköter den imponerande partidatabasen Britbase där man hittar brittiska turneringar från tidigt 1900-tal. Alla filer är zippade på pgn-format. Alla turneringar är listade med vinnare samt antal partier. Fram till 1997 framgår det även om partierna finns med i ChessBase' Mega DataBase '98 för den som har tillgång till den. Britbase är ett föredöme för andra som ämnar starta sidor med partidatabaser!

DANBASE
http://dsu9604.dsu.dk/partier/danbase.htm
Eric Bentzen sköter den danska partidatabasen Danbase som riktar in sig på främst danska toppturneringar. Partierna finns på PGN-format och är sorterade årsvis. För närvarande finns partier från 1899 och framåt. Danbase skapades i maj 1998.


Designad för Netscape 4 med upplösning 800x600
Copyright © 1997-2012 Linkebodas schacksidor. All rights reserved.
LÄNKAR
Schacknyheter
Partier
Freeware
Butiker + tips
DTP-verktyg
Korrschack
Problem
Boktips
Tidskrifter
Förbund
Övrigt
Senaste nytt